CRACIUNUL 2012. Un produs Blogger.
RSS

Idei de cadouri pentru Mos Craciun

MANCARURI DE CRACIUN - CARNATI

Mod de preparare:

Carnatii se prepara in mod obisnuit numai din carne de porc. Aceasta se poate amesteca cu carne de vita tanara, care se procura cu 2-3 zile inainte de taierea porcului si, dupa ce s-a curatat de pielite si oase, se taie in bucati mai mici si se trece prin masina de tocat cu sita mica, de 3-4 ori, adaugand pentru fiecare kg de carne cantarita 100 ml apa in timpul cat se trece prin masina chiar de prima data.

Dupa ce s-a macinat inca de doua ori, se amesteca cu 20 g sare alba fina pentru fiecare kg de carne si 1,5 g silitra pentru fiecare kg ce carne. Silitra se va opari cu putina apa clocotita (luata din apa care se adauga in carne) cu care se amesteca bine (sa fie complet dizolvata).

Se bate bine carnea cu mana, pana cand se obtine o pasta omogena, apoi se pastreaza la rece, sau la frigider, circa 24 de ore, ca sa se matureze, carnea devenind mai usor de digerat si totodata capatand o culoare rosie-roz, datorita silitrei.

Carnea de vita poate sa reprezinte 40% din compozitia de carnati, daca este mai grasa carnea de porc, sau are mai multa slanina. Carnea de porc se trece prin masina de tocat cu sita cu gauri mari (unele persoane o maruntesc cu barda). Odata cu ea se poate trece si carnea de vita, ca sa se lege mai bine impreuna, apoi se framanta cu mana, adaugandu-se 1/2 lingurita cu piper macinat si 3-4 catei de usturoi pentru fiecare kg de carne.

Usturoiul se taie in felii si se presara cu o parte din sarea necesara pentru carnea de porc (20 gr la kg), zdrobindu-se bine cu dosul lingurii de lemn. Dupa aceea, se dilueaza cu o parte din apa care se va adauga pentru carnea de porc (100 ml la kg de carne), strecurandu-se peste tocatura.

Dupa ce s-a framantat bine, compozitia se introduce in intestinul subtire cu spritul sau cu ajutorul tubului pentru carnati, montat la masina de tocat pe care s-a rulat intestinul subtire, taiat in lungime de 80-100 cm, sau mai scurt.

Dupa ce s-a umplut (nu prea indesat ca sa nu plesneasca), carnatul se rasuceste la mijloc. Se formeaza astfel carnati perechi, care se agata pe un bat, neinghesuiti, lasandu-i sa se usuce 2-3 zile, dupa care se dau la afumare 2-3 zile, pana cand capata culoare aurie.

Se consuma fripti, sau daca se usuca, taiati in felii subtiri. La dorinta, in compozitia de carnati se poate pune o lingurita cu boia de ardei dulce pentru fiecare kg de carne sau un varf de lingurita cu ienibahar macinat, cimbru pisat, in afara de piper si usturoi.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Blogger news

SCRIE-I MOSULUI!

Numele tau
Adresa ta de email
Subiect
Mesaj

How to create a web form
Tutorial on how to create a web form without knowing html or php.